Choć uwielbiam moją kuchnię, to w ciepłe dni staram się przyrządzać posiłki nie wymagające długiego stania przy rozgrzanych palnikach. Kilka składników, sezonowe warzywa i gotowe! Dzisiaj również proste i łatwe danie, dla mnie spełniające kryterium lekkiego obiadu. Dwa podstawowe produkty - gryczana kasza i młody szpinak sycą i zaspokajają apetyt :)
Porcja na dwie osoby:
1 szklanka suchej kaszy gryczanej
30 dag szpinaku baby
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, płatki chili w młynku
kawałek twardego sera - u mnie Dziugas
oliwa - ja użyłam mojej oliwy o smaku marzanki
świeży majeranek
Doprawiamy solą, chili i pieprzem, w razie potrzeby odparowujemy wodę. Na koniec dodajemy ugotowaną kaszę, posypujemy wiórkami sera i świeżym majerankiem.
Jeszcze tylko chlust oliwy i... jesteśmy w niebie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz